EFR Ensiavun jatkotoimenpiteet 5 h

EFR Secondary Care (Ensiavun jatkotoimenpiteet) -kurssilla syvennetään ensiapuosaamista sekä opitaan antamaan ensiapua tilanteissa, jotka eivät ole henkeä uhkaavia. Näitä ovat esimerkiksi nilkan nyrjähtäminen, pienet haavat, lievät palovammat tai paleltumat. 

Sisältö

  • Vamman arviointi
  • Sairauden arviointi
  • Sidosten laittto
  • Sijoiltaanmenojen ja murtumien hoito sekä lastoitus
  • Muut aiheet ryhmän tarpeiden mukaan

Kenelle?

Kurssi syventää EFR hätäensiapu -kurssilla opittuja tietoja ja taitoja. Usein kurssi suoritetaan kokonaisuutena EFR hätäensiapu + EFR Ensiavun jatkotoimenpiteet.

Kesto

Kurssiin sisältyy n. 3-4 h harjoituspainotteista lähiopetusta ja itseopiskeluteoriaa n. 1-2 h. Teoria voidaan sopia myös lähiopetuksessa opetettavaksi.

Yleistä

Hätäensiapukurssi voidaan suorittaa omana kurssina tai yhdistettynä toiseen kurssiin. Primary Care -kurssi toimii hyvin myös kertauskurssina (ilmoittautuessa mainitse aiemmasta suorituksesta), jolloin EFR-ensiapukortin voimassaolo jatkuu 2 vuotta.

Lisätietoa

EFR kurssit

EFR (Emergency First Response) kurssit ovat kattavia ensiapukoulutuksia, joihin sisältyy teoriaa ja harjoituksia. Osaaminen varmistetaan teoriakokeella ja valvotuilla harjoituksilla.

Kurssien tavoitteena on oppia ensiaputaidot, joiden avulla voi aloittaa ensiavun henkeä uhkaavissa tilanteissa. Kurssit jakautuvat peruskursseihin ja syventäviin kursseihin.

EFR-ensiapukurssit noudattavat kansainvälisen ILCOR-komitean (International Liaison Committee on Resuscitation) ja ERC-yhteisön (European Resuscitation Council) antamiin suosituksiin elvytyksestä ja ensiavusta. Kurssit vastaavat myös Suomen kansallisia Käypä Hoito -suosituksia.

EFR-ensiapukortit ovat voimassa 2 vuotta kansainvälisesti useissa eri maissa, mm. Euroopan maissa, Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikassa, Venäjällä, Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Listaa koulutuksen hyväksyvistä maista voi tarkistaa esim. EFR-sivustolta http://www.efr.fi/fi/efr-info/hyvaksyvat-organisaatiot/

Hätäensiapu

Kurssin hinta

55 € (sis. alv. 24%)

Hinta sisältää:

  • koulutuksen
  • harjoitusvälineet kurssilla