EFR Kertauskurssi

EFR kertauskurssilla harjoitellaan aiemmin opittuja taitoja uusimpien ohjeiden mukaan. EFR kurssitodistus on voimassa 24 kk, jonka jälkeen kortin voi uusia kertauskurssilla.

Sisältö

 • Kertauskurssit ovat lyhyitä 5 h mittaisia kursseja, joissa on

  • hätäensiavun kertaus (tajuttoman ensiapu, elvytys ym.)
  • harjoittelua
  • teorian kertaus itseopiskeluna
  • mahdollisuus suorittaa teoriakoe (EFR-kortin edellytys) 

  Kaikilla kertauskursseilla harjoitellaan hätäensiaputaidot, myös AED-laitteen käyttö.

Kenelle?

Kurssi soveltuu kaikille elvytystaitojen harjoitteluun ja osaamisen ylläpitoon. Kurssi on tarkoitettu ensiaputaitojen kertaamiseen eli edellyttää aiempia tietoja ensiavusta. 

Kesto

Kurssiin sisältyy n. 4 h harjoituspainotteista lähiopetusta ja itseopiskeluteoriaa n. 1-2 h. Teoria voidaan sopia myös lähiopetuksessa opetettavaksi.

Yleistä

Kertauskurssi voi olla myös EFR Primary Care -kurssi toimii hyvin myös kertauskurssina (ilmoittautuessa mainitse aiemmasta suorituksesta), jolloin EFR-ensiapukortin voimassaolo jatkuu 2 vuotta.

Lisätietoa

EFR kurssit

EFR (Emergency First Response) kurssit ovat kattavia ensiapukoulutuksia, joihin sisältyy teoriaa ja harjoituksia. Osaaminen varmistetaan teoriakokeella ja valvotuilla harjoituksilla.

Kurssien tavoitteena on oppia ensiaputaidot, joiden avulla voi aloittaa ensiavun henkeä uhkaavissa tilanteissa. Kurssit jakautuvat peruskursseihin ja syventäviin kursseihin.

EFR-ensiapukurssit noudattavat kansainvälisen ILCOR-komitean (International Liaison Committee on Resuscitation) ja ERC-yhteisön (European Resuscitation Council) antamiin suosituksiin elvytyksestä ja ensiavusta. Kurssit vastaavat myös Suomen kansallisia Käypä Hoito -suosituksia.

EFR-ensiapukortit ovat voimassa 2 vuotta kansainvälisesti useissa eri maissa, mm. Euroopan maissa, Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikassa, Venäjällä, Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Listaa koulutuksen hyväksyvistä maista voi tarkistaa esim. EFR-sivustolta http://www.efr.fi/fi/efr-info/hyvaksyvat-organisaatiot/

EFR kertauskurssi - käden sitominen

Kurssin hinta

55 € (sis. alv. 24%)

Hinta sisältää:

 • koulutuksen
 • harjoitusvälineet kurssilla